KBC

Dag Ellen

Welkom op deze pagina. Benieuwd naar wie ik ben, wat ik doe en waarom KBC en ik een ideale match kunnen zijn? Je vindt de antwoorden hieronder.Wie is Hanne?

Ik ben een enthousiaste Leuvense UX designer die haar hart verloren heeft aan gebruiksvriendelijke digitale applicaties. Ik sta dan ook te popelen om mee het verschil te maken bij KBC. In mijn vrije tijd vind je mij terug in de danszaal, les volgend of gevend.


Wat doet Hanne?

Ik maak heldere wireframes waarbij ik gebruiksvriendelijkheid en de klant steeds centraal plaats. Dit doe ik door in interactie te gaan met zowel de klant als het ontwerpteam. De manier van interactie stem ik af in functie van de noden van elke klant, bijvoorbeeld d.m.v. de analyse van referentiecases of card sorting, waar ik onlangs een opleiding bij Udemy over volgde voor de digitalisering hiervan. 


Ik werkte onlangs voor Mediawijs (het kenniscentrum van Imec en de Vlaamse overheid) de structuur van een digitale kennisbank uit. Deze liet ik valideren in een testomgeving waarin Mediawijs hun contentstructuur kon toepassen. Door middel van gerichte vraagstelling kwam ik tot de finale wireframes waarmee ik de UI ontwerper aanstuurde. 


De leefwereld van grote ondernemingen ken ik goed. De laatste jaren werkte ik bij de digital agencies Wieni en Superlab voor onder andere de mediagroep SBS, de multi banking service provider Isabel Group, Mobile Vikings, het toonaangevend verzorgingsbedrijf RainPharma, Ausy, de Vlaamse Onderwijsraad, Klasse en Horeca Forma. Daarnaast ontwerp ik op zelfstandige basis websites en identiteiten voor onder andere Stad Leuven. Hieronder vind je een selectie van mijn recente projecten.


Waarom KBC?

Het doel van KBC om dé referentie te zijn in bank & verzekeringen is een ambitie waar ik graag mee mijn schouders onder zet. Jullie projecten illustreren het belang dat KBC hecht aan user experience. Zo vind ik KBC Mobile al langer de meest intuïtieve app in de bankensector. Het openstellen van deze app voor niet-klanten met nieuwe niet-bancaire diensten biedt veel nieuwe opportuniteiten waar ik graag aan mee werk. 


Tot nu toe werkte ik op projectbasis bij digital agencies voor een zeer groot aantal klanten. Dit was een gevarieerde en goede leerschool die me heeft gevormd als UX ontwerper. Op termijn zou ik echter graag evolueren naar een langere termijn benadering met gebruikers. Waar bij een digital agency mijn werk en de interactie met gebruikers stopt na een bepaald traject, hoop ik bij KBC een stap verder te gaan. Ik wil er als UX ontwerper meer achter komen hoe een gebruiker mijn werk ervaart. Het aan de slag gaan met userlabs is hierbij een waardevol aspect waar volgens mij te weinig tijd voor wordt gemaakt in de digital agencies. 


Kortom, ik hoop bij KBC zowel te groeien als UX designer als een bijdrage te leveren aan de ambities van KBC. Ik wil me hiervoor vol enthousiasme engageren en breng graag mijn kritisch en analytisch denken mee, mijn team spirit en mijn doorzettingsvermogen om steeds betere en gebruiksvriendelijkere digitale producten te ontwerpen. 

Zin in een babbeltje?

Hanne heeft zich bij Superlab op korte tijd bewezen als een gedreven en gepassioneerde medewerkster. Ze is een zeer getalenteerde designer en ik ben er rotsvast van overtuigd dat Hanne een waardevolle toevoeging zal zijn voor uw team. 

//  Jonas Verheijden, Brand- en UI Director & co-founder van Superlab  //


Hanne is een zeer aangename en enthousiaste collega waar je op kunt vertrouwen. Na elk project houdt ons team een evaluatie over wat er goed en minder goed ging.  Hannes wireframes werden hierbij vaak geprezen als bijzonder doordacht en nauwkeurig. Hanne is behulpzaam, zeer communicatief en sociaal waardoor ze zowel bij onze klanten als bij haar team zeer geliefd is. 

//  Sophie Daniels, Product owner bij Wieni  //

Over mezelf


luisterend naar de naam Hanne Schoolmeesters

wonende te Sint-Cecilialaan 1, 3110 Rotselaar

bereikbaar op hello@hanneschoolmeesters.be, of +32 479 700 643

geboren op 23 november 1993

mijn vrije tijd doorbrengend als danser

2019 - heden  //  Wieni  //  Leuven  //  Digital product designer (UX)  //  Wij ontwerpen en ontwikkelen webapplicaties die uitblinken in performance en user experience

Mijn rol: klantencontact waaronder het organiseren en begeleiden van workshops, wekelijkse statusmeetings, de oplossing voor de klant vertalen in wireframes en prototypes, het briefen, aansturen en opvolgen van de designer, frontend quality assurance


2019  //  Superlab //  Zonhoven  //  UX-UI designer  //  Bij Superlab helpen we onze klanten met strategie, innovatie en digitale transformatie. We zetten dit om in digitale producten en diensten die ertoe doen. 

Mijn rol: de oplossing voor de klant vertalen in wireframes en prototypes, visuele concepten bedenken en uitwerken


2016 - 2019  //  Antenno & Common Ground //  Antwerpen  //  Brand + UX/UI designer  // Antenno laat organisaties klantgerichter denken, handelen en communiceren. Common Ground is een cross-disciplinaire ploeg die streeft om alle soorten projecten in de publieke ruimte beter te maken en vlotter te (laten) realiseren.

Mijn rol: totaal concepten voor de klant uitwerken: van branding tot websites tot marketingcampagnes, presentaties aan de klant & workshops met de klant om samen toe te werken naar een sterk eindresultaat met impact.


2016 - heden  //  Studio Han  //  Rotselaar  //  Brand + UX/UI designer  // 

Design Studio Han maakt fiere klanten. Dit doen we door onze klanten er visueel te laten uitspringen met hun on- en offline identiteit én communicatie, want iedereen heeft het recht om te schitteren en trots te zijn op wat ze doen.

Mijn rol: totale branding concepten opzetten en uitwerken, het contact met de klant, het visualiseren, voorstellen, uitwerken en afwerken van de on- en offline identiteit voor de klant, het opvolgen van de programmeur, frontend quality assurance


nov - feb 2015-2016  //  stage bij JP Advertising  //  Ta'Xbiex (Malta)  // Brand designer  //  Wij zijn designers, wij zijn marketeers. Bij JPA helpen we klanten hun uitdagingen herbekijken en brengen we oplossingen tot leven die gebouwd zijn rond klantervaringen.

Mijn rol: conceptuele voorstellen ontwerpen, visualiseren, intern voorstellen, uitwerken en afwerken


sep - nov 2015  //  stage bij Matthew Spiteri  //  Gzira (Malta)  //  Brand designer  //  Met een focus op grafisch ontwerp gaan we bij Sancho grondig te werk in alles wat we doen, houden we de waarden van onze klanten dicht bij het hart en sluiten we geen compromissen op de kwaliteit van onze diensten.

Mijn rol: conceptuele voorstellen ontwerpen, visualiseren, intern voorstellen, uitwerken en afwerken


sep - okt 2014  //  stage bij Today  //  Mechelen  //  Brand designer  //  Wij zijn een strategisch design bureau met een heldere focus: we creëren en ontwikkelen future-proof identiteiten. Door sterke ideeën te combineren met heldere logica, ontwikkelen wij sterke ontwerpen die goed zijn voor de business.

Mijn rol: conceptuele voorstellen ontwerpen, visualiseren, intern voorstellen, uitwerken en afwerken


2012 - 2019  //  vrijwilliger bij Vlaamse Dienst Speelpleinwerk  //  Mechelen  //  Brand designer  //  De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) vzw ondersteunt proactief alle speelpleinwerkingen in Vlaanderen en Brussel. We organiseren opleidingen voor jongeren en verantwoordelijken, regionale trefmomenten en vormingen ter plaatse. We geven advies of stappen actief mee in een begeleiding, op maat van elke werking.

Mijn rol: verantwoordelijk voor de vormgeving van de regionale communicatie, het ondersteunen en coachen van andere vrijwilligers, participerend in het HR-beleid, het geven van vormingen aan speelpleinen over heel Vlaams-Brabant

Sketch  //  zeer goede kennis


Figma  //  zeer goede kennis


Marvel - Invision  //  zeer goede kennis


HTML - CSS - Brackets  //  basiskennis


Adobe Illustrator - Photoshop - InDesign  //  zeer goede kennis


Adobe Lightroom  //  basiskennis


Adobe Premiere - After Effects  //  basiskennis


Keynote, Google Presentations, Microsoft Office  //  zeer goede kennis

Nederlands  //  moedertaal

 

Engels  //  goede kennis


Ik krijg energie van steeds bij te leren en mezelf uit te dagen, maar heb vooral veel zin om deel uit te maken van een team dat met passie gebruiksvriendelijke digitale producten ontwikkelt. 


de klant centraal plaatsend  //  teamspeler  //  perfectionist  // doorzetter //  leergierig  //  nieuwsgierig  //  toegankelijk  // verantwoordelijk  //  zelfstandig  //  flexibel  //  steeds open voor constructieve feedback //  allergisch aan taalfouten  //
projectmanagement skills


2020  //  Developing an Information Architecture with Card Sorting  // Udemy


2020  //  Google analytics for beginners  //  Google


2014 - 2015  //  Master beeldende kunsten - Grafische vormgeving  //  PXL MAD-faculty  //  Hasselt


jan - jun 2014  //  Erasmus programma  //  Lahti University of Applied Sciences  //  Lahti (Finland)


2011-2014 //  Bachelor beeldende kunsten - Grafische vormgeving  // PXL MAD-faculty  //  Hasselt

SBS - Vier, Vijf & Zes


SBS Belgium is het moederhuis van de televisiezenders VIER, VIJF en ZES. Bovendien fungeert SBS Belgium ook als regie voor de zenders Discovery, TLC, njam! en Play Sports. Sinds 2018 maakt ook radiozender NRJ deel uit van de SBS-groep en eind 2019 trad Native Nation toe tot de SBS-familie. SBS Belgium maakt deel uit van de Telenet/Liberty Global groep. 


Momenteel werken we aan het nieuwe streamingsplatform van SBS die alle zenders groepeert, naar analogie met VrtNu en VtmGo, maar wegens confidentiële redenen kan ik hier geen schermen van tonen. Wel kan ik een klein deelproject illustreren.


De vraag: In januari komt Big Brother terug op tv. Om in te zetten op de interactie met de kijker thuis, maakte ik in opdracht van SBS, in samenwerking met de Nederlandse tegenhanger RTL een webapp waar de kijker kan stemmen en mee kan beslissen wat er in het programma zal gebeuren. 

Mijn rol: analyse van de behoeften en functies, uitzetten van de structuur in wireframes en flows, het voorstellen van de wireframes in de statusmeetings, het begeleiden een afwerken van de designcomponenten

Enkele boeiende projecten

Imec - Mediawijs


Mediawijs is het Vlaamse Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid van de Vlaamse overheid en imec vzw.


De vraag: een nieuwe gestructureerde website met een dossier- en tooldatabank, aangevuld met relevante Media-opleidingen

Mijn rol: in interactie met de klant hun noden definiëren om ze vervolgens uit te werken in wireframes en prototypes, het voorstellen van de wireframes in wekelijkse statusmeetings, het begeleiden en zelf afwerken van de designcomponenten


RainPharma


RainPharma is made in Belgium. We maken eerlijke, no-nonsense producten voor een stralende huid, een gezond gewicht en een sterk lichaam.


De vraag: een uitbreiding van het huidige B2B-platform met een dashboard voor de klant zodat die gemotiveerd wordt om meer aan te kopen bij RainPharma, gepaard met een dashboard voor RainPharma om de sales op te volgen

Mijn rol: analyse van de behoeften en functies, uitzetten van de structuur in wireframes en flows, het voorstellen van de wireframes in de statusmeetings

Mediarte


Mediarte is het Sociaal Fonds van de audiovisuele sector en de filmproductie in België en omvat alle private radio-zenders, tv-stations, productiehuizen, facilitaire bedrijven en digital agencies.


De vraag: de toevoeging van een innovatieve competentiescan voor de audiovisuele sector, gepaard met de uitbreiding van hun talentpagina

Mijn rol: analyse van de behoeften en functies, uitzetten van de structuur in wireframes en flows, het voorstellen van de wireframes in de statusmeetings, het begeleiden van de designer, frontend quality assurance

Even kennismaken?


Graag! Bel me op +32 479 700 643, of mail me op hello@hanneschoolmeesters.

Heb je vragen die je liever aftoetst met iemand anders?

Sophie Daniels, Product owner bij Wieni staat je graag te woord. Contacteer haar via +32 474 65 61 11.